I2-poikue
syntynyt 15.4.2005
e: Viiksitimali, siamese
i: Singingsingsing, siamese

Poikaset:

Aavehaltian Izefia, burmese naaras
Aavehaltian Ipana, DTW uros
Aavehaltian Ikaros, siamese naaras
Aavehaltian Itsetunto, siamese naaras [nro 2, tummempi]

Poikaset näin ja kuvasin ensimmäisen kerran lomalta palattuani 16.4 klo 18-19 välisenä aikana. Poikasia pesässä neljä, joista yhdellä huomattavasti voimakkaampi pigmentti. Koska Tiima ja Peukku molemmat asuvat uroksen kanssa ei vielä ole varmuutta kenen poikaset ovat. Periaatteessa voivat olla molempien. Mahdolliset DTW:t ovat varmasti Tiiman (genetiikka). Katson myös kumpi imettää kunhan poikaset ovat hieman vanhempia.

17.4 klo 17 aikoihin punnitsin ja kuvasin poikaset yksitellen. Myös värit tulivat melko varmoiksi.
Tiimalla näkyi nisät selvästi, mutta Peukullakin olin näkevinäni ainakin yhden. Koska Peukku painoi 79 g ja Tiima 65 g uskon että poikaset ovat Tiiman. DTW varmasti, mutta luulen kuitenkin koko poikueen.
17.4 Poikaset painoivat seuraavasti: burmese 4-5g, siamese1 4 g, siamese2 3 g, DTW 4g. Toinen siamese (nro 2) on tummempi ja oikeassa takajalassa näkyi varpaissa pieniä haavoja.
Klo 18 aikoihin katsoin että vain Tiima oli pesässä ja Peukku muualla nurkassa "nukkumassa".
Painon perusteella poikaset ovat muutaman päivän joten syntymäajaksi laitan 15.4. Lomahoitaja ei ollut huomannut poikasia torstaina, joten myös siksi hyvin todennäköistä että ovat syntyneet vasta perjantaina.

Poikaset kuvattu ja punnittu 24.4 klo 13 aikoihin. Ikaros ja itsetunto painoivat 8 g. Izefia 10 g ja Ipana 9 g. Sukupuolet katsottu (naarailla nisät).
Kuvissa 1 vk vaikka ikä varsinaisesti 1 vk 2 vrk. Ensimmäinen poikue, joka rekisteröidään suoraan kasvattajanimen alle.
1.5 illalla kuvasin lapsosia. Pesästä löytyi myös pikkusisaruksia, jotka ovat siis Peukun. Tiima varmistui samalla näiden poikasten äidiksi. Perhe asuu vielä yhdessä. Tarkoituksena on erottaa Silli ensi viikon aikana. Toivottavasti isot ja pienet poikaset onnistuvat elämään yhdessä, tai no eikö tämä ole enemmän juuri sitä gerbiilien laumaelämää :)
Ikaros painoi 14-15 g. Izefia ja Ipana 14 g. Itsetunto painoi vain 12 g. Otin myös kuvan mistä näkee Ikaroksen ja Itsetunnon värieron.

5.5 klo 16-17 siirsin kaikki asukit paitsi kaksi K2-vauvaa pois terraariosta aitaukseen ja vaihdoin purut. Peukku oli aika hermostunut kun laitoin takaisin terraarioon mutta rauhoittui kun muut tulivat perässä. Painot: Izefia ja Ipana 17 g. Ikaros 16 g ja Itsetunto 14 g. Itsetunto tuntui naksuvan.

8.5 klo 11.30 alkoi poikasten metsästys paperimeren keskeltä :D Kyllä ne sieltä lopulta kaikki löytyivät, mutta siinä piti papereita siirrellä vaikka mihin nurkkaan välillä. Siameset naksuivat lievästi. Toivottavasti tottuisivat syömään pilttiä ja vihanneksia sekä juomaan pullosta.
Painot: Izefia 19 g, Ipana ja Ikaros 18 g, Itsetunto vain 13 g.

13.5 klo 16-17 pidempi kuvaussessio :D Koko perheestäkin kuva, vaikka tosin osa haluaa jo innokkaasti kuvasta pois. Kuvia siis galleriassa (linkki poistettu toistaiseksi). Tällä kertaa en laita esille yksittäiskuvia.
Painot: Izefia 23 g, Ipana 22 g, Ikaros 20 g ja Itsetunto 18 g. Pientä niiskutusta Itsetunto piti mutta ei mitenkään merkittävästi. Puruilla siis asuvat kuitenkin.

28.5 klo 22.30 Poikasten kuusiviikkoiskuvaus ja punnitus :) Tosin tarkalleen ottaen päivän myöhässä. Izefia painoi 32 g, Ipana 28 g, Ikaros 29 g ja Itsetunto 26 g. Vaaka hieman näytti heittelevän +/- 2 g.

Sitten onkin aika lähettää Itsetunto uuteen kotiinsa, erottaa Ipana joukosta jonkun uroksen kaveriksi ja odotella josko pesään tupsahtaisi vielä pikkusisaruksia. 29.5 Susanna haki Itsetunnon kahden naaraan kaveriksi.

Izefia 6 vk Ikaros (vas) ja Itsetunto 6 vk
Ipana 6 vk

Izefia 23 vrk

Ikaros (vas) ja Itsetunto 23 vrk Ipana 23 vrk

Izefia 3 vk Ipana 3 vk
Ikaros 3 vk Itsetunto 3 vk

Izefia 2 vk Ipana 2 vk
Ikaros 2 vk Itsetunto 2 vk Itsetunto

Izefia 1 vk Ipana 1 vk Ikaros 1 vk Itsetunto 1 vk

Izefia 2 vrk Ipana 2 vrk Ikaros 2 vrk Itsetunto 2 vrk

Ensimmäinen kuva I2-vauvoista 16.4

Yhteystiedot


Graphics © www.graphicgarden.com