Marsut
Keväällä 2007 tuntui siltä että marsut olisivat taas tervetulleita taloon. Kasvattajalistaa tutkailin ja kaikkia myynti-ilmoituksia. Lähetin sähköpostia kiinnostaville kasvattajille.

Titania
Ensin löytyi Titania. Titania kotiutui meille Nummelta 19.3.2007 illalla. Iinan luona tutustuin marsulaan ja ihastuin siellä olleeseen vastasyntyneeseen (no olikahan vuorokauden ikäinen) poikaseen. Titaniaa ei ole rekisteröity, sillä se on silmien ympäriltä ainakin liian vaalea. Mukaan sai omaa siemensekoitusta, alennuslipun näyttelyyn ja Reporanka-eläinkauppaketjun alennuskortin. Taikakuutiohäkin runko oli rakennettu 11.3.2007, mutta sisustus tuli valmiiksi vasta 21.3. Häkki on sijoitettu keittiöön eli on erillään eläinhuoneesta, jossa kani juoksentelee vapaana. Toistaiseksi päädyin pyyheratkaisuun ja purulaatikoihin. Kuvia rakennuksesta tulossa myöhemmin. Kokoa häkillä on aluksi 3x2 palaa eli n. 100 cm x 70 cm. Titania oleskelee vielä lähinnä heinien alla piilossa ja pikkuhiljaa alkoi purr-ääntely eli pelottaa. Liikkuu lähinnä öisin ja kun en ole paikalla. Titania painoi 347 g 21.3.2007.

Tinja
Tinjan hain 31.3.2007 aamulla Nurmijärveltä. Kasvattaja kantoi Tinjan portille ihan sylissä. Kotona oltiin seuraavana päivänä kun en väsyneenä jaksanut ajaa kotiin asti koirien noudon jälkeen. Kun herää aamulla klo 4 ja pääsee nukkumaan hieman ennen yhtätoista on väsynyt seuraavanakin päivänä. Pet-tuomarikurssi oli siis 31.3 Asikkalassa ja siellä sitten tuli tutustutta marsujen sukupuolenmääritykseen, näyttelypisteytykseen ym. Ehdin harjoitusarvostelemaan neljä marsua ennenkuin päätin kiiruhtaa tutustumaan koirakasvattajiin. Neljä arvostelua olivat melko tiukkoja eli mahtoikohan 82 pistettä olla alin ja 91 pistettä ylin, en ole ihan varma. Odottelen Tinjan sukutietoja kasvattajalta, mutta Tinja on siis risteytys vaikka näyttää kyllä ihan sileäkarvaiselta. Tinjalla on neljä ruutua vatsassa, kaksi mustaa, yksi valkoinen ja yksi golden. Mietinpä vain että mitäköhän väriä on oikein eniten eli onko Tinja black/white/golden.

Tinja ja Titania
Tinjan laitoin Titanian kanssa samaan häkkiin siis 1.4.2007. Punnitsin tytöt: Tinja 249 g ja Titania 377 g. Kaksi kertaa kuului hirvittävä meteli häkistä eli juoksivat häkkiä ympäri ja itse tietenkin säntäsin katsomaan. En nyt oikein tiedä mistä oli kyse. Molemmat juoksevat käsiä karkuun ja siinä vaiheessa Ronja (koira siis) vinkuu häkin vierellä ja nousee vasten häkkiä, ei siis edes pysty näkemään marsuja, häkin pohjahan on 70 cm korkeudessa ja koiran säkäkorkeus alle 30 cm. Ronja on siis hulluna kaikkiin liikkuviin ja äänteleviin, Lilli ei niin paljon välitä.

Marsujen heinäisä häkki
Myöhemmin koirilta evättiin pääsy keittiöön, jotta marsut saisivat olla rauhassa eikä Ronja pinkoisi häkin vierelle aina kun juoksevat. Häkin olemukseen tuli paljon muutoksia, sillä häkki täyttyi heinästä (kuten kuvasta näkyy) ja marsut viihtyvät paljon paremmin tunneleissaan. Häkin pohjalle laitoin keinonahkaa testiksi. Tinjan sukutaulun lisäilin Tinjan sivulle. Merkitsin myös että Tinja on sk black/white/golden koska siltä kerran näyttää ja niin pet-tuomarikurssilla käsitin.

25.4 tytöt joutuivat makuuhuoneen lattialle toistamiseen, leikeltiin hieman kynsiä, Titanian mustat kynnet ovat haastavat. Tinja painoi 328 g ja Titania 427 g. Porkkanakin jopa maittoi lattialla. Pyyhkeen alla oli turvallista loikoilla, Tinja enemmän sieltä tuli pois. Ääntelyä olen alkanut kuulla Titanialtakin. Näyttelyreissu on suunnitteilla Tampereelle 20.5. En aio puunata marsuja mitenkään näyttelyä varten, joten palkintojakaan emme odota. 
Titania ja Tinja 25 huhtikuuta
 
21.7 Tämän sivun päivitys on tässä välissä jäänyt kaiken muun kiireen keskellä. Toukokuun lopussa eläimet muuttivat ja minä virallisesti 1.6 uuteen osoitteeseen. Nyt marsuilla on valmishäkki asuntonaan. Saa nähdä miten rakennussuunnitelmat marsujen ja degujen häkeille edistyvät.

---

14.9 Pariin kuukauteen mahtuu paljon uusia marsutapahtumia ja meillähän on tällä hetkellä kuusi marsua, joista kaksi lainauroksia. Asunnotkin ovat ihan uusia, mutta ehjä joskus lisäilen niistä tietoa (kaksi kaappihäkkiä ja yksi itse rakennettu irtohäkki). Tänään oli punnituspäivä ja samalla leikattiin kynnet kaikilta. Tinjan ja Titanian kanssa yritin olla käsittelyssä varovainen jos vaikka olisivat kantavana. Kaikille tullut painoa lisää pellettivaihdos varmaan vaikuttaa... pahempi juttu on se että myös urokset kerryttävät grammoja lisää. Titta pääsi oikein saippuapesulle, harmi kun nyt ei turkki ole enää näyttelykuntoinen. Pientä laahusta alkaa pikkuhiljaa tulemaan...

---

16.12.2007 Tämän sivun päivitys erikseen on jäänyt, kun muut uudet sivut sisältävät vastaavaa tietoa. Meillä on kuusi marsua, viisi naarasta ja yksi lainauros. Kaksi poikuetta siis takana ja yksi tulossa.
 


Graphics © www.graphicgarden.com