EtusivullePäiväkirja
1.9.2008
Syyskuu alkaa ja niin myös tämä päiväkirja. Kirja on lähinnä omia muistiinpanoja varten, ja tarkoitus täyttää melko satunnaisesti.
Aamulla ruokinta. Poron vointi palautunut normaaliksi, ei olisi erottanut veljestään Possusta mikäli kokoeroa ei löytyisi. Nelli ja Pyörre on tarkoitus totuttaa yhteen muutaman päivän päästä. [satunnaisuus voitti eli siirsin tammikuussa 2009 tämän tänne]

13.2.2008
Siivouspäivä... kaappitalo kokonaan eli Tiina & Rilli, Tinja & Tytti, Titania & Titta, Sandra & Juulia. Sandra kantavana, masu näkyy. Sitten Tildan vanerihäkki siivottiin ja alapuolella oleva tyhjä vanerinen deguhäkki, jonka tyhjensin tavaroiden säilytyspaikaksi. Vanha crassusterraario siivottiin ja sinne muutti Rubus, toivotaan että pysyy siellä edes hetken. Kanin wc ja koppi siivottiin myös, ja laitoin tällä kertaa heinät alaterraarioon, mihin Pörrö voi hypätä. Sara ja Riia yhteen. Mente ja poikaset muuttivat kuljetusboxiin oljille. Toinenkin black pied todella pahassa kunnossa. Aamulla Taika makasi lähes hengettömänä lattialla heinä-purun päällä, eikä auttanut muu kuin lopetus :(  Nyt Tanjakin on yksin, joten pohdin totuttaako Noelleen vai Xiaan. Lisäksi Åntti on vailla kaveria tällä hetkellä. Ruotsista on tulossa colourpoint honey fox naaras, blue naaras ja black naaras. Colourpoint honey fox on tarkoitus totuttaa heti Bongoon, black naaras puolestaan Elmeriin tai Ääneen. Kävin eilen katsomassa yhtä black poikuetta, jos sieltä olisi löytynyt meille sopiva black naaras, mutta ainakaan toistaiseksi en sitä varannut.

20.1.2008
Siivousta hieman jatkettiin vielä tänään. Tilda muutti eläinhuoneeseen vanerimarsuhäkkiin. Rubus muutti myös samaan torniin vanerideguhäkkiin. Elmeri ja Vertti muuttivat myös olohuoneesta pois eläinhuoneeseen Riian vanhaan asuntoon. Riia odotteli kuljetusboxissa kunnes illalla pääsi totutusterraarioon Saran kanssa. Riia on hitusen tummempi kuin Sara. Tiiliskivi Rillin ja Tiinan häkkiin reiän eteen. Purut ulos eteisestä! Kokonaisuudessaan meni 40 kilon purupaali lähestulkoon näinä kahtena päivänä... Lopuille ruokaa.
Gerbiilikerho. Paikalla Nina ja Katja + koira, ja tuntematon pihalla kääntymässä käynyt. Katsottiin Ä4- ja Ö4-vauvat, kuvattu myös.

19.1.2008
Duprasilopetukset :(  
Siivouspäivä, muutamia totutuksia. Punnittu siivottujen asuntojen asukkaat. Siivottuihin asuntoihin ruokaa.
Kaappitalon marsuhäkit siivottiin.
Tuura ja Rita muuttivat olohuoneen puolelta eläinhuoneeseen (A2). A4a-asuntoon laitoin yhteen Harrietin ja Ninan, yhdessä vaiheessa piti jahtaaminen keskeyttää ja nuhdella Ninaa, mutta sen jälkeen kaikki ok.
Aamu, Janette ja Gorm muuttivat myös olohuoneen lattialla olleesta terraariosta asuntoon B2. Ofelia, Omppu, Muratti ja Mustikka siirtyivät asuntoon B1. B4a-asuntoon laitoin yhteen Zeuksen, Zeron ja Yalen. Siivosin Äänen ja Ticon B4b-asunnon.
Odessan ja Unen D5-asunto siivottiin. D-talo siivottiin kylläkin kaikkien asuntojen osalta. D1-alakertaan muutti Bianca ja Bumba. D2-asuntoon siirtyivät Malakai ja Miyoko. D3a-asuntoon muuttivat vasta yhteenlaitetut Max ja Sade. D3b-puolelle muutti Ihqu. D4a-asuntoon siirtyivät Bruce ja Danny. D4b-asuntoon vastatotutetut Nuudeli ja Idefix.
E-talosta Sara luovutti paikkansa (E2a) Noctikselle, joka siirtyi varastohuoneen puolelta pois. Hipsi muutti samoin naapuriasuntoon E2b. Sara siirtyi yhdeksi yöksi E1-asuntoon. Tanjan ja Taikan jyrsityn oven käänsin toisinpäin.

28.10.2007 Päiväkirja muuttuu lyhyiksi muistiinpanoiksi (ajansäästöä ja jos saisi pidemmältä ajalta pidettyä yllä =D)

17.12.2007 maanantai
Aamulla Martti erotettu Johannan ja poikasten luota. Sade siirretty E-taloon.

16.12.2007 sunnuntai
Suuri päivitys kotisivuille. Tico laitettu Äänen terraan, totutus ok.

14.12.2007 perjantai
Iso pleksiterra olohuoneeseen ja sinne Titania, Tinja, Titta ja Tytti. Tinja jahtasi Tittaa, ja hetken Titania - lähti jäähylle Titan ja Tildan vanhaan terraan. Yksinäiset degutytöt yhteen eli Sandra ja Juulia - laitoin kaappihäkin alaosaan, missä Juulia ja Veeti on majaillut, siivosin osittain. Jotain ääntelyä sieltä illan aikana kuului, muttei sen kummempaa. Siirsin Saparon putken sisässä Bongon terraan, vaikutti olevan ok. Ruokinta, X4-poikasia kun yritin pesästä napata niin Paprika komensi tomerasti pois. Kaikillahan on jo silmät auki ja vipeltävät minkä ehtivät. Yksi tummempi edelleen erottuu joukosta (kauempaakin). Y4-poikaset edelleen asustavat melko avoimessa pesässä ja siellä pikkuiset lähinnä pötköttävät, välillä joku vähän ryömii pesästä pois. Z4-poikueesta pilkahti ovelle todella vaalea poikanen - mitäköhän tämä black-kasvatus oikein on saanut aikaan. Marsutytöt tietty punnittiin ja kynnet leikattiin. Titalta siistittiin turkkia. Tildan ja Danten häkki nostettu sohvapöydän päälle. Nyt olohuoneessa ovat rivissä marsuhäkki, nukkekoti (missä siis 4 duprasia) ja iso pleksiterra.

11.12.2007 tiistai
Tilda ja Dante yhteen, olohuoneen lattialla häkki. Koirat ovat myöhemmin olleet kovin innokkaita... punnittu myös.

3.12.2007 maanantai
Karon/Menten pesässä vauvat. Otettu kuva (kun pesä oli sopivasta avoinna). Yksi poikanen oli ainakin muita pienempi silmin nähtynä. Kuusi vauvaa pesässä, kuvastakin tuli tällä kertaa tarkka.

2.12.2007 sunnuntai
Masut näkyy Elsalla ja Karolla/Mentellä.

1.12.2007 lauantai
Karo/Mente siirretty Caspianin kanssa naapuriterraan. Elsa ja Reissu siirretty pleksiterrasta tavalliseen eläinhuoneen puolelle.

31.11.2007 perjantai
Karolla/Mentellä masu näkyy selvästi.

30.11.2007
Aamulla päätin kaivaa poikasia katsottavaksi. Tässä avuksi järjestys kuvakansion selaukseen: V4-poikue pieni black uros, black naaras, black uros, yhdistyy enemmän black pied uros, ei oikein yhdisty black pied naaras, viiruinen black pied uros. U4-poikue: burmese patched naaras, burmese uros, burmese pied naaras yhdistyy ja burmese pied naaras ei yhdisty. W4-poikue: black naaras ohut viiru, black pied naaras, black naaras. X4-poikue pesässä pysyen. Syntymäajoissa oltava pientä epätarkkuutta, sillä X4-poikue vaikutti W4-poikuetta nuoremmalta.
Elsalla näkyi jo masua. Samoin Karolla/Mentellä näkyi masua, joten pitää illalla siirtää uuteen terraarioon. Ruokaa kaikille. Marsukasvatuspelletti uhkaa loppua, joten pitää sekoittaa pellettisekoitusta pikkuhiljaa joukkoon.

25.11.2007
Siivouspäivä. Ensin degu- ja marsuhäkit. Muuttivat paikkoja. Myöhemmin Rilli oli uikuttamassa ulkopuolella nurkassa - ja eikun takaisin häkkiin ja lisää lautoja kolon eteen. Räntäsadetta... toivottavasti en vilustu. Piha täynnä mustia jätesäkkejä ja puhtaan purun säkkejä. Marsuilta kynsien leikkuu, poikasilta tosin vain takakynnet. Rölli on laihtunut näiden kolmen päivän aikana kun on ollut yksin.
E-talosta 3 asuntoa kuntoon, niihin muuttivat Bumba ja Bianca, Amy ja Afrodite sekä Tanja ja Taika. Amyllä on vatsassa kasvain, mikä ei tunnu ulkoisesti haittaavan. Duprasinelikko totutukseen - en tiedä onnistuuko, ovat parasta aikaa nukkekodista, jonka remontoin tänään.
Ruokinta. Kuvia, myös muutamista poikasista kun kurkistelin pesiin.

3.11.2007
LSKGY:n Turun näyttely. Eka päivä kun satoi lunta, joten kiva lähteä aamulla liikkeelle. Olin pet-gerbiilien tuomarina. Rosa Timosen Tumppi oli PET1, aivan ihana veteraani. Aavehaltian Nekku lähti kohti Lahtea Jenni Korhosen kyydissä. Casa, Lauri ja Laku etsivät kotia, samoin Nova. Nekku oli sellainen rauhallinen peruuttelija, Nova vilkas vilperi ja Nuudeli ujo paikallaanolija. Ostin näyttelystä Lemmikkitalo Pikkulinnalta pienen pulloharjan. Pehmoleluluokassa Marian nimeävä hyppymyyrä-pehmolelu Hörökorva oli Anni Rämön mielestä "Energiapommi" ja arvostelussa luki seuraavaa: (väri chocolate, 2kk baby naaras)
pää: karvainen, pyöreä
koko: kätevänkokoinen, muhkea, roteva
luonne: suloinen, leppoisa, symppis
turkki: tiheä, vaihtaa karvaa, lyhyt, laskeutuu hyvin
perusväri: puhdas, valkoisia karvoja, mustia karvoja, kivan värinen
vatsa: pullea, ei napaa
häntä: pitkä, tukeva, hyvä tupsu
muuta huomioitavaa: Vilkas tyyppi, joka ennen arvostelua hyppäsi pöydältä (mahdollisen loukkaantumisen varalta seurattava). Upea häntä ja kauniit silmät.
Kotona odotteli yllätys... degu uros Rilli oli jostain raosta onnistunut laittamaan itsensä seuraavana alhaalla olleeseen marsuhäkkiin, jossa emä 3 poikasen kanssa asustaa. Eipä siinä mitään ollut käynyt, mutta Rilli takas ja pitää kehitellä jokin leveämpi este häkin eteen. Avasin Tiinan totutushäkin luukut, joten on nyt Rillin kanssa samassa tilassa. Punnitsin ja kuvasin mukana olleet duprasit ja gerbat (Marjut, Ihqu, Nuudeli, Nova, Casa, Laku ja Lauri)

30.10.2007
Tinjan vauvat ovat selvästi sosiaalisempia kuin Rölli. Marsut ja kani saivat omenaa.

28.10.2007
Poikueet:
T4-marsuvauvat olivat syntyneet yön aikana, iltapäivällä kuvattu ja punnittu olohuoneessa
S3-gerbiilivauvat ovat olleet silmät auki jo hetken, nähty vipeltämässä terraariossa

Siivouspäivä: (merkitty myös totutukset +-merkillä, kaikki nämä myös kuvattu ja punnittu) klo 14-21.30
Tinja ja vauvat
Titania ja Rölli
Sandra ja Toni (muuttivat alakertaan)
Tiina + Rilli ulkopuolella (yläkerrassa, Tiina pikkuhäkissä ja Rilli ulkopuolella, kun Tiina äksyili Rillille lähinnä)
Epoule, Veeti + Juulia (laitoin samaan häkkiin, ihan ok)
Tilda ja Titta
Liina ja Ipana (muuttivat totusterrasta vakituiseen)
Pilvi ja Paprika (muuttivat totutusterrasta vakituiseen)
Salo ja Yang (muuttivat totutushäkistä vakituiseen)
Mustikka, Muratti + Ofelia, Omena (laitettu vain yhteen ja siirretty puhtaaseen terraan)
Casa + Lauri, Laku (pikkupojat laitettu Casan kuljetusboxiin ja sieltä puhtaaseen terraan)
Mente, Karo ja Caspian (totutusterranpuolikkaasta vakituiseen)

Totutukseen menivät: (vanhat purut)
Odessa + Uni (jaettu terra)
Elsa + Reissu (terra, jossa häkki)
Tanja + Taika (häkki)

Muuta:
Elisa toi Lakun ja Laurin (nimesin), Laurilta puuttuu vasen takajalka, eikä siksi eläinkauppa ollut ottanut vastaan

13.9.2007
Pieni tauko oli tällä päiväkirjayrityksellä, mutta katsotaan jos joskus tänne tulisi jotain, kirjoitin nyt takautuvasti myös eilisestä. Aamulla oli Saran masu poissa ja isukki kovasti peitteli pesää kun taskulampulla huidoin. Harmiksella vielä reipas masu. Kaikille annettu ruokaa (siemensekoitus ja pelletti), marsuille apilaa. Hieman epäilyttää olisiko Tinjan masu kasvanut.

12.9.2007
Eilen lähetin näyttelyilmoittautumisen Vaasan näyttelyyn. Titta osallistuu marsujen viralliseen luokkaan, babynä. Klipattuun luokkaan se piti ilmoittaa, mutta kun se on avoin vasta puolivuotiaille. Noh, toivottavasti sieltä edes jokinlainen arvostelu tulisi, vaikka ei voikaan pärjätä syötyjen karvojen vuoksi.
Illalla tsekkasin meidän kantavat naaraat - sekä Saralla että Harmiksella on selkeästi jotain masussa. Kävin katsomassa black naarasta, jota mulle tarjottiin (kun sellaista etsin puolisoksi Elmerille), mutta vaikka valkoiset merkit olivat erinomaisen pienet niin värin vuoksi en voinut ottaa, oli jotenkin erilainen kuin harmaat blackit yleensä. Ronjalla on näppylä nenässä, en sitten tiedä onko sitä pistänyt jokin vain mistä on kyse. Varmaan jossain vaiheessa käydään lääkärillä tarkistamassa jos ei nyt katoa. Hieman epäilin että Ronjalla olisi juoksu alkamassa kun yritti Lilliä astua ja jotenkin tuntui että häntääkin veti sivuun - ehkä oli vaan mun harhaluuloa, tai sitten mun aikataulut ei mene koiran kanssa yksiin.

30.8.2007
Aamun J3-poikaset juoksentelivat terrassa, kolme poikasta. K3-pesä piipitti. 

29.8.2007
Huomasin illalla Salon ja Hannen tapelleen

3.8.2007
Löysin lapun 28.11, jossa tietoja ajalta 1.8-3.8 joten päätin kirjoittaa tänne ylös.
Totutus: Sandra ja Toni, Tilda & Titta, muutto uusiin degu- ja marsuhäkkeihin, Taika vaikutti ihan vähän kantavalta. Åbo näytti kantavalta.

2.8.2007
J3-poikue syntynyt Aamulle. Åbo näytti kantavalta.

1.8.2007
Sara ja Linna -totutusyritys: Linna puri Saraa kaulaan.

29.7.2007
Allu ja Titania yhteen, Tinja jäi yksin (yritys Tittaan)
Tiivi, Taavi, Hatti ja Tom - yritys
Sara & Linna - yritys
D-talo siivottu

20.7.2007
Tänään eläinhuoneessa juoksentelivat vuorollaan:
* Cobra, Fred ja Elmeri + joukkoon heitetty uusi pikkukaveri Harry, jonka pojat tuntuivat ottavan hyvin mukaan, joten siirtyi samaan terraarioon
* Malakai (ei oikein uskaltanut lähteä liikkeelle, joten jäi ulkoilu lyhyeksi)
* Hatti (juoksenteli oikein reippaasti)
* Timon (pysytteli "tukikohdan" lähellä)
* Liina ja Pilvi
Koitin Harmiksen ja Hannen yhteenlaittamista, mutta eihän siitä tullut mitään. Hannehan ilmeisesti tappoi uuden kämppiksen (luovutusikäinen poikanen, Hanne 2kk) päivässä... saa nähdä mitä tästä tulee. Koitin myös laittaa yhteen Saran ja Linnan, mutta eipä Saralla ollut kiimaa - jätin totutukseen verkon kanssa. Päätin odottaa Bongon ja Riian yhdistämisen kanssa, sillä Bongon on tarkoitus lähteä Ruotsiin näyttelyyn elokuussa.
Pörrö juoksenteli olohuoneessa koiran läsnäollessa (hihnassa turvallisuussyistä) - Ronjaa ei voi jättää eläinten kanssa keskenään, sillä puree varmasti niskat poikki. Lillin kanssa kani voisi varmaan olla. Wc-paperia lisää kaikille ja pahvilaatikoiden jakoa.
Varasin pleksiterran Tealta, ja melkein yhden ison häkinkin, mutta päädyttiin sittenkin taas rakennussuunnitelmien pariin eli deguille ja mahdollisesti myös marsuille itsetehdyt tilat. Dominon ja Dumlen omistaja laittoi kuulumisia, että pojat voivat hyvin ja ovat kilttejä, kummallakin on omat luonteenpiirteensä (menevä & rauhallinen).
Tällä hetkellä meillä odottelee neljä poikasta ja yksi aikuinen uuteen kotiin lähtemistä, agouti naaras Helinä etsii vielä omaa kotiaan, mutta voi olla että jää odottelemaan että saa kaverin seuraavista poikueista. Duprasipoikueen kolme naarasta ovat varattavissa.

Poimittu toisesta tiedostosta:
4.7.2007 Myyty: Pähkinä / Bettina Reiman, Gilmore / Heidi Buddas, Ostettu: Karo, Mente, Elena ja Rosso / Karolta, Hanne / Hannelta, Pilvi, Liina ja Tuura / Espoon Eläinkeskus, Totutettu: Elena ja Hanne, Tuura, Rosso ja Friedrich, SIIVOTTU terroja
3.7.2007 Totutettu: Aamu ja Ääni, Kaiku ja Casa, Åbo ja Uni, Johanna ja Gretl, SIIVOTTU isot häkit ja terroja
19.6.2006 Tiivi ja Taavi asuu yhdessä
Graphics © www.graphicgarden.com